Kärleksmums
3 ägg
4 ½ dl socker
2 1/4 mjölk
6 dl mjöl
4 tsk bakpulver
225 gram margarin
3 tsk vaniljksocker
3 msk kakao
Glasyr:
3 ½ dl florsocker
4 msk smält margarin
4 msk kaffe (eller vatten)
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
225 grader ca. 15 min
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao.
Blanda det smälta smöret och mjölken i en bunke och tilläg sedan resten. Blanda tills det blir en slät smet.
Häll sedan allt i en långpanna eller form.
Grädda i 225 grader ca 15 min.
Vänta tills kakan har svalnat lite, koka sedan kaffet och smält smöret.
Blanda medans kakao vaniljsocker och florsocker i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser och blanda.
Bred glasyren över medan den är ljummen, strö över cocos eller strössel.
Voila! (bild kommer när jag har bakat klart)
4 ½ dl socker
2 1/4 mjölk
6 dl mjöl
4 tsk bakpulver
225 gram margarin
3 tsk vaniljksocker
3 msk kakao
Glasyr:
3 ½ dl florsocker
4 msk smält margarin
4 msk kaffe (eller vatten)
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
225 grader ca. 15 min
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao.
Blanda det smälta smöret och mjölken i en bunke och tilläg sedan resten. Blanda tills det blir en slät smet.
Häll sedan allt i en långpanna eller form.
Grädda i 225 grader ca 15 min.
Vänta tills kakan har svalnat lite, koka sedan kaffet och smält smöret.
Blanda medans kakao vaniljsocker och florsocker i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser och blanda.
Bred glasyren över medan den är ljummen, strö över cocos eller strössel.
Voila! (bild kommer när jag har bakat klart)
Kommentarer
Trackback